Concurs pentru selectarea de formatori pentru programul de instruire a angajaților din sectorul asistenței medicale primare (AMP) în domeniul sănătății mintale comunitare

 
Training formatori

Instituția Privată Trimbos Moldova și Ministerul Sănătății al Republicii Moldova inițiază un concurs pentru selectarea de formatori pentru programul de instruire a  angajaților din sectorul asistenței medicale primare (AMP) în domeniul sănătății mintale comunitare. Viitorii formatori vor fi instruiți de către experți internaționali cu certificare oficială.

Prin acest program va fi formată o echipă de formatori pentru Programul de instruire a medicilor de familie și asistentelor medicale din sectorul AMP, în contextul realizării proiectului “Reforma Serviciilor de Sănătate Mintală din Republica Moldova” implementat de Institutul Trimbos (Institutul Național de Sănătate Mintală și Adicţii din Olanda). Proiectul este finanțat de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

În urma concursului vor fi selectați 18 pretendenți, din urmatoarele specialități:

–  medici de familie

–  asistenți medicali

–  psihiatri

care vor fi instruiți ca formatori pentru a instrui medicii de familie și asistentele medicale din sectorul AMP.

Criterii solicitate:

–       Studii superioare în domeniile solicitate;

–       Cunoașterea limbii române; cunoașterea limbii engleze este un avantaj;

–       Experinta de lucru în serviciile de asistență medicală primară sau sanatate mintala;

–       Abilități de interacțiune, comunicare și prezentare în public;

–       Interes de dezvoltare personală și profesională;

–       Abilitatea de a modera discuții de grup și oferirea unui feedback constructiv;

–       Cunoștințe aprofundate în organizarea și funcționarea serviciilor de AMP, de sănătate mintală, inclusiv a practicilor moderne, precum și capacitatea de împărtășire cu entuziasm a cunoștințelor;

–       Menținerea unui nivel înalt de etică profesională;

–       Abilitatea de a crea un mediu pozitiv și încurajator pentru dialog deschis și instruire, cu ceilalți participanți.

Dosarele de participare în concurs vor include:

–       CV-ul în formatul europass (cu indicarea obligatorie a datelor de contact: telefon, e-mail)

–       Scrisoare de motivare (Candidatul va explica de ce este cel mai bun pentru a fi selectat în calitate de formator pentru programul respectiv)

–       Numele și datele de contact a două persoane de referință

–       Diplomele de studii (copiile)

Data limită de depunere a dosarelor: 20 februarie 2016 la orele 16.00

Persoanele interesate vor prezenta documentele pentru dosare prin poșta electronică la adresa de e-mail office@trimbos.mdsau la sediul Instituției Private TRIMBOS Moldova, Str. Universității 26V, Chișinău, cu mențiunea „Concurs de selectare traineri/Proiectul Reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova”.

Informații suplimentare pot fi obtinute de la prof. Ghenadie Curocichin (tel: 069149267; e-mail: ghenadie.curocichin@trimbos.mdghenadie.curocichin@usmf.md) și Dr. Jana Chihai. (tel: 060444664, e-mail: jana.chihai@trimbos.md)

Doar persoanele preselectate vor fi contactate.

Sursa: Ministerul Sănătății