Ghid de intervenție în urgențele psihiatrice

 

Prezentul ghid practic își propune să descrie modalitățile de gestionare a celor mai frecvente urgențe psihiatrice întâlnite de profesioniștii din domeniul medicinei și psihiatriei. Autorii și-au propus să scrie ghidul într-un limbaj simplu și accesibil, astfel încât să fie de înțeles pentru toți cititorii, în special pentru cei care nu sunt familiarizați cu psihiatria clinică.

Sperăm că acest ghid va fi util atât pentru specialiști, cât și pentru alt personal din domeniul sănătății mintale.

Ghidul are menirea de a face o introducere scurtă și concisă în managementul practic al urgențelor psihiatrice și nu-și propune să fie un manual cuprinzător.

Materialul a fost elaborat în cadrul proiectului moldo-elvețian MENSANA – „Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova”.

Aprobat la ședința catedrei Psihiatrie, Narcologie și Psihologie Medicală, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”, proces verbal nr. 7 din data de 19.10.2021.

Aprobat de Comisia științifico-metodică de profil „Neuroștiințe”, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”, proces verbal nr. 3 din 01.12.2021.

Aprobat în cadrul ședinței Consiliului de Experți al Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, proces verbal nr. 2 din 23.02.2022.

Download (PDF, 1.04MB)

 

[easy-share counters=1 counter_pos="inside" native="no" hide_total="yes" fullwidth="yes" fullwidth_fix="100"]