Silvia Radu. ”Aveți încredere că puteți reuși în tot ce vă propuneți”

 

În preajma Zilei mondiale a sănătății mintale, am rugat mai mulți susțină tori ai proiectului nostru, profesioniști cunoscuți, oameni frumoși și împliniți, să scrie o scrisoare…

O scrisoare adresată tot lor, dar când erau mai tineri. Mulțumim din suflet celor care au acceptat provocarea.

Continuăm cu:

****************************************************************************************

Silvia Radu 

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a Republicii Moldova

Cred că mulți oameni, odată ajunși la maturitate, privesc în urmă spre anii tinereții și zâmbesc. Pentru mulți, aceia sunt anii în care trăiești fiecare eveniment din viața ta la cote maxime. Aproape
totul se hiperbolizează, există primul impuls, faci mult mai multe lucruri fără să analizezi în detaliu, judeci mai mult cu inima. Sunt ani în care te formezi, înveți, te dai cu capul de pragul de sus și te pregătești să iei viața în piept.

Eu mă declar mulțumită de ce am realizat până acum. În primul rând am o familie frumoasă, unde este armonie, am 3 copii superbi și mă bucur de fiecare clipă petrecută cu ei. Din punct de vedere profesional, fără falsă modestie, pot spune că am reușit în carieră. Am  o experiență bogată în domeniul privat. Am condus o companie mare internațională și cred că rezultatele de acolo vorbesc de la sine. Acum, puțini își aduc aminte de anii când moldovenii aveau doar câteva ore de curent, copiii învățau la lampă, femeile găteau uneori pe întuneric. Atunci am preluat conducerea  companiei și lucrurile s-au schimbat în timp. Situația s-a reparat, iar compania a început să facă investiții în infrastructură, să aibă profit și oamenii nu au mai stat pe întuneric.

În zona publică, de stat am activat puțin. Cred că am dovedit însă în lunile cât am condus primăria că pot face ca lucrurile să se miște. Dacă te implici și îți pasă de oraș, atunci poți face lucruri concrete, așa cum am și făcut.

Dacă totuși ar fi să îmi dau un sfat, mi-aș spune să fiu mai încreză toare în forțele mele, să fiu mai optimistă și să nu mai pun răul în față. Viața mi-a dovedit că orice lucru se poate schimba, că poți reuși și acolo unde nu poți vedea pe moment soluția.

Dacă ar fi să dau un sfat generației tinere, asta le-aș spune: spargeți barierele. Aveți încredere că puteți reuși în tot ce vă propuneți și o să reușiți. Fiți curajoși!

Dacă muncești, dacă speri și dacă te lupți, nimeni nu te poate opri, trebuie să crezi doar în visul tău.

[easy-share counters=1 counter_pos="inside" native="no" hide_total="yes" fullwidth="yes" fullwidth_fix="100"]